Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 450g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 360g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 270g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 400g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śledź marynowany | 300g |
![]() |