1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 720g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 518g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 400g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 4g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 8g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |