Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 40g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |