1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 300g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 420g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Kiwi | 675g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 40ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 20g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 240g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 340g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 440g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 150g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 0.2g |
![]() |
|
Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |