1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 300g |
3,00 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Jaja kurze całe | 420g |
2,94 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
Kiwi | 675g |
10,11 zł
(14,98 zł) |
|
Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 40ml |
0,38 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Ogórek kiszony | 240g |
2,13 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 340g |
6,23 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 440g |
6,14 zł
(6,98 zł) |
|
Rzodkiewka | 150g |
3,11 zł
(4,98 zł) |
|
Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 40g |
1,00 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 0.2g |
0,00 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |