Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 240g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 32g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 440g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |