Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 100g |
1,37 zł
(1,78 zł) |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
0,03 zł
(5,49 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 56g |
0,39 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 240g |
1,49 zł
(2,49 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
0,70 zł
(1,39 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 32g |
1,20 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
0,60 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Płatki owsiane | 80g |
0,53 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 30g |
0,67 zł
(4,49 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
1,33 zł
(1,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 440g |
7,02 zł
(7,98 zł) |
|
Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |