1. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, następnie dodać wszystkie mokre i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji masy. 2. Piec 12-15 min w 180 stopniach C.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Cukier biały | 200g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 200g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 10g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 250g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 60g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 100g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 344g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 150g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 200g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |