W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb żytni | 200g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 660g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 168g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 65g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło klarowane | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 7g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Mąka ziemniaczana | 7g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 74g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 80g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 40g |
![]() |