Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 150g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 100g |
![]() |