Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 220g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 45g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 170g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 115g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 525ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |