Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Curry | 3g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 324g |
![]() |
|
Kasza kuskus | 100g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 20g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |