1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Cynamon | 10g |
1,27 zł
(2,29 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
| Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 350g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
| Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
| Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
| Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |