Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
1. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, następnie dodać wszystkie mokre i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji masy. 2. Piec 12-15 min w 180 stopniach C.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Cukier biały | 200g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Cukier trzcinowy nierafinowany | 200g |
2,20 zł
(5,49 zł) |
|
| Cukier wanilinowy | 10g |
0,30 zł
(1,29 zł) |
|
| Czekolada gorzka | 250g |
11,23 zł
(13,47 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Kakao w proszku | 100g |
4,66 zł
(6,99 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
| Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 100ml |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 200g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Olej kokosowy | 120g |
6,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 240g |
27,58 zł
(34,47 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
| Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 200g |
3,19 zł
(3,99 zł) |
|
| Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |