1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.
Autor: qba100
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Cynamon | 10g |
1,27 zł
(2,29 zł) |
|
Czekolada gorzka | 30g |
1,35 zł
(4,49 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
0,39 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza manna | 40g |
0,30 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
Malina | 50g |
1,00 zł
(9,99 zł) |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
Mleko migdałowe | 200g |
2,10 zł
(10,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka ryżowa | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |