Piekarnik nastawić na 170 stopni. Oddzielić białka od żółtek i ubić je na pianę. Banana rozgnieść w drugiej misce i dodać pozostałe składniki oraz 7 łyżeczek wody. Następnie wszystko zmiksować. Dodać pianę z białek i wymieszać. Piec 12 minut i studzić w piekarniku
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 270g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 212g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 15g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 70g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 90g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |