1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 750g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 420g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 110g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |