Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza manna | 90g |
![]() |
|
Ksylitol | 36g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 210g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 750ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 90g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 300g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 420g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Truskawki | 200g |
![]() |
|
Woda | 130ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |