Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Piersi kurczaka umyć, dokładnie osuszyć, dodać sól, pieprz, natrzeć warstwą pesto. Usmażyć z pesto na patelni, dodać ugotowany makaron i pomidory koktajlowe.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Chleb żytni | 315g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 80g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 250g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 280g |
![]() |
|
Rukola | 60g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 90g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |