1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Chleb żytni | 200g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 132g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 80g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sezam | 15g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |