Darmowa dieta 1200 kcal nr 106395



Śniadanie


Wafle ryżowe z miodem i jabłkiem
264 kcal
Łączna waga porcji: 199g.

B: 2.31 g T: 5.37 g W: 53.47 g (BŁ: 3.64 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

44   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem.
  2. Zjedz z jabłkiem.


Drugie śniadanie


Jogurtowy koktajl z mango
272 kcal
Łączna waga porcji: 393g.

B: 11.48 g T: 5.36 g W: 45.82 g (BŁ: 2.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango obrać i usunąć pestkę, miąższ pokroić i wrzucić do blendera dodać jogurt naturalny i kostki lodu(6) i miksować aż do połączenia składników
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Pyszny bezmięsny ryż z warzywami i kremowym sosem
415 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 14.15 g T: 11.05 g W: 70.75 g (BŁ: 12.35 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

- Ryż gotujemy al dente - Warzywa kroimy drobno i gotujemy - Mieszamy ryż z warzywami, dodajemy jogurt i powoli podgrzewamy ( nie za szybko żeby jogurt się nie rozwarstwił) - Przyprawiamy i gotowe :D


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
270 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 12.91 g T: 10.57 g W: 37.1 g (BŁ: 12.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

15   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1221 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 40.85 g
Tłuszcz: 32.35 g
Węglowodany: 207.14 g (w tym błonnik: 30.43 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 50g     0,75 zł (7,49 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Dynia 110g     0,88 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 22g     0,15 zł (2,69 zł)
Groszek zielony 50g     0,78 zł (6,99 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 100g     0,62 zł (2,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 480g     3,71 zł (4,17 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Mango 280g     5,26 zł (7,99 zł)
Marchew 90g     0,27 zł (2,29 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Miód pszczeli 49g     1,84 zł (14,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 50g     0,37 zł (2,99 zł)



×