1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 25g |
0,06 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Groszek zielony | 30g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
1,16 zł
(1,39 zł) |
|
Majeranek suszony | 1g |
0,20 zł
(1,79 zł) |
|
Masło | 3g |
0,07 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Pomidory | 85g |
0,45 zł
(3,99 zł) |
|
Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
Ser parmezan | 16g |
3,33 zł
(25,99 zł) |
|
Szparagi | 120g |
2,88 zł
(11,99 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 30g |
1,41 zł
(7,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
1,23 zł
(6,99 zł) |