Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 320g |
0,76 zł
(1,89 zł) |
|
Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
0,10 zł
(5,99 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 510g |
2,22 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jarmuż | 500g |
13,98 zł
(13,98 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 700g |
13,04 zł
(13,41 zł) |
|
Marchew | 420g |
1,28 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
0,03 zł
(1,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz Cayenne | 0.02g |
0,00 zł
(2,29 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
2,24 zł
(2,49 zł) |
|
Por | 280g |
4,86 zł
(7,98 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Sól himalajska | 2g |
0,02 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |