Darmowa dieta 1200 kcal nr 14223



Śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
264 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 3.55 g T: 4.61 g W: 55.4 g (BŁ: 5.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Drugie śniadanie


Wafle ryżowe z hummusem
205 kcal
Łączna waga porcji: 90g.

B: 4.62 g T: 12.18 g W: 21 g (BŁ: 3.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   37

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.



Obiad


Risotto z groszkiem i grzybami
361 kcal
Łączna waga porcji: 240g.

B: 9.78 g T: 11.7 g W: 59.71 g (BŁ: 10.75 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w paski grzyby. Wrzucamy ugotowany wcześniej ryż, groszek i przyprawiamy dla smaku pieprzem i solą.


Podwieczorek


Pomidorowa zupa krem z jarmużem
158 kcal
Łączna waga porcji: 293g.

B: 9.5 g T: 2.26 g W: 29.66 g (BŁ: 9.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   30

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Obierz marchew, pietruszki, pora i cebule. Pokrój warzywa w plasterki.
  3. Ugotuj warzywa w garnku z 2 litrami wody i zblenduj.
  4. Zblendowane warzywa uzupełnij 1 litrem wody, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i zagotuj.
  5. Jarmuż porwij palcami na niewielkie kawałki i włóż do garnka z gotującym się kremem warzywnym. Gotuj około 2-3 minuty.
  6. Zupę dopraw do smaku słodką papryką, pieprzem Cayenne, suszonym czosnkiem niedźwiedzim (opcjonalnie) i solą himalajską.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Wartości odżywcze:


Białko: 47.08 g
Tłuszcz: 32.86 g
Węglowodany: 206.76 g (w tym błonnik: 46.61 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 350g     0,83 zł (1,89 zł)
Czosnek niedźwiedzi 0.4g     0,10 zł (5,99 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 60g     0,40 zł (2,69 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jarmuż 500g     13,98 zł (13,98 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 700g     13,04 zł (13,41 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Marchew 270g     0,82 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 0.4g     0,03 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pieprz Cayenne 0.02g     0,00 zł (2,29 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 270g     2,24 zł (2,49 zł)
Por 280g     4,86 zł (7,98 zł)
Ryż brązowy 60g     0,45 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 30g     0,62 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 2.25g     0,02 zł (3,49 zł)



×