Darmowa dieta 1200 kcal nr 15153



Śniadanie


Szakszuka z kabanosem
337 kcal
Łączna waga porcji: 582g.

B: 22.24 g T: 19.76 g W: 20.69 g (BŁ: 5.63 g)



38   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa
  2. Cebulę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na patelni z oliwą.
  3. Kabanos posiekaj w drobne plasterki i dodaj do podsmażonych składników.
  4. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do podsmażonych składników.
  5. Potrawę przypraw bazylią, solą i pieprzem. Całość smaż około 5-7 min. na średnim ogniu.
  6. W powstałym „sosie” zrób "gniazdka" (luki), w które wbijesz całe jajka. Posyp jajka przyprawami.
  7. Całość przykryj i smaż do momentu ścięcia jajek.

 

propozycja przepisu przysłana przez: Zefios


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem, pomarańczą i kiwi
274 kcal
Łączna waga porcji: 650g.

B: 4.48 g T: 2.69 g W: 63.43 g (BŁ: 9.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

94   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.


Obiad


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1212 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 46.17 g
Tłuszcz: 48.98 g
Węglowodany: 165.61 g (w tym błonnik: 34.98 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bazylia (suszona) 0.25g     0,06 zł (2,29 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 204g     1,43 zł (6,99 zł)
Kabanosy z kurczaka 45g     2,57 zł (9,99 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory 1190g     6,33 zł (7,98 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×