Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Jabłko | 585g |
2,55 zł
(3,49 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 150g |
1,16 zł
(1,39 zł) |
|
| Kabanosy z kurczaka | 20g |
1,14 zł
(9,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
| Marchew | 420g |
1,28 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
| Rzodkiewka | 60g |
1,25 zł
(2,49 zł) |