Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 440g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Truskawki | 40g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |