Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 70g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 480g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Schab pieczony | 15g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |