Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 30g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Kasza manna | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 20g |
0,49 zł
(2,69 zł) |
|
| Marchew | 15g |
0,05 zł
(2,29 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 30g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
| Sezam | 5g |
0,13 zł
(7,79 zł) |
|
| Siemię lniane | 5g |
0,05 zł
(3,99 zł) |
|
| Syrop klonowy | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |