Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Groszek zielony | 75g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 45g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mango | 250g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 3g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 6g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 50g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 50g |
![]() |
|
Ser camembert pełnotłusty | 40g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Zioła prowansalskie | 5g |
![]() |