Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Goździki | 2g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
Jabłko | 100g |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
Marchew | 45g |
0,14 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Seler, korzeń | 150g |
0,58 zł
(2,69 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
1,23 zł
(6,99 zł) |
|
Udko z kurczaka | 120g |
2,18 zł
(9,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |