propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Cebula | 370g |
![]() |
|
Cynamon | 6g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Jarmuż | 500g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 700g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.02g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Pomidory | 850g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |