Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 145g |
![]() |
|
Marchew | 75g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 150g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |