Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 450g |
12,58 zł
(13,98 zł) |
|
| Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
| Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
| Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
0,30 zł
(3,99 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
| Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
0,20 zł
(2,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 145g |
1,12 zł
(1,39 zł) |
|
| Marchew | 75g |
0,23 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Pietruszka, korzeń | 25g |
0,21 zł
(2,49 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 150g |
1,57 zł
(4,19 zł) |
|
| Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Seler, korzeń | 30g |
0,12 zł
(2,69 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Ziemniaki | 30g |
0,06 zł
(3,69 zł) |