1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cynamon | 2g |
0,25 zł
(2,29 zł) |
|
| Jabłko | 400g |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 240g |
1,85 zł
(2,78 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
| Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
| Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Woda | 290ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |