Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 125g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Goździki | 2g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 102g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Marchew | 195g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 360g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Rukola | 10g |
![]() |
|
Schab pieczony | 20g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 120g |
![]() |