Darmowa dieta 1300 kcal nr 23079



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza)
359 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 16.38 g T: 11.7 g W: 49.37 g (BŁ: 4.04 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

24   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie z jogurtem
232 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 10.6 g T: 4 g W: 40.4 g (BŁ: 4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

43   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 14.79 g T: 13.76 g W: 73.12 g (BŁ: 8.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Kolacja


Leczo z kurczakiem
242 kcal
Łączna waga porcji: 491g.

B: 27.23 g T: 7.68 g W: 19.59 g (BŁ: 6.13 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

70   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kurczaka i cukinię myjemy i kroimy w kostkę.
  2. Cebulę kroimy w piórka.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i kurczaka.
  4. Przekładamy zawartość patelni do większego garnka.
  5. Papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kwadraty 2x2 cm i dodajemy do garnka.
  6. Pomidory kroimy w ósemki i również dodajemy do garnka.
  7. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka.
  8. Dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy, oregano i sól, całość mieszamy.
  9. Dusimy na małym ogniu, aż cukinia i papryka będą miękkie. Pod koniec dodajemy sproszkowaną paprykę.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1289 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 69 g
Tłuszcz: 37.14 g
Węglowodany: 182.48 g (w tym błonnik: 23.16 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Cebula 130g     0,31 zł (1,89 zł)
Cukinia 125g     1,25 zł (8,49 zł)
Fasola biała konserwowa 50g     0,50 zł (3,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Jabłko 100g     0,44 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 440g     3,40 zł (4,17 zł)
Kasza jaglana 60g     0,58 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 45g     0,84 zł (1,49 zł)
Liść laurowy 1g     0,22 zł (1,29 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 10g     0,35 zł (11,99 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 120g     2,20 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 100g     1,00 zł (4,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki jaglane 30g     0,42 zł (2,79 zł)



×