1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bakłażan | 120g |
1,33 zł
(4,99 zł) |
|
| Bazylia świeża | 1g |
0,08 zł
(7,99 zł) |
|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
0,32 zł
(3,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 600g |
5,99 zł
(8,49 zł) |
|
| Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
| Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
1,68 zł
(4,49 zł) |
|
| Marchew | 15g |
0,05 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Ocet balsamiczny | 5g |
0,25 zł
(12,49 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 330g |
6,04 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 15g |
1,67 zł
(9,99 zł) |
|
| Polędwica sopocka | 12g |
0,34 zł
(16,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
| Płatki drożdżowe | 10g |
1,70 zł
(16,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 15g |
0,51 zł
(4,59 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |