Darmowa dieta 1300 kcal nr 29152



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza, bez laktozy)
325 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 6.3 g T: 9.3 g W: 57.05 g (BŁ: 4.28 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

84   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Obiad


Łatwe wegańskie chilli sin carne
413 kcal
Łączna waga porcji: 683g.

B: 26.07 g T: 9.52 g W: 66.39 g (BŁ: 19.94 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   28

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.

2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.

3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.

4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Wartości odżywcze:


Białko: 39.03 g
Tłuszcz: 32.87 g
Węglowodany: 241.35 g (w tym błonnik: 43.55 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula czerwona 105g     0,48 zł (2,99 zł)
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa 400g     2,34 zł (2,49 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 400g     4,79 zł (4,79 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 610g     2,66 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Kumin (kmin rzymski) 5g     0,43 zł (1,29 zł)
Marchew 105g     0,32 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 10g     0,35 zł (11,99 zł)
Mielona papryka chilli 5g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 460g     8,43 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory w puszce 800g     8,38 zł (8,38 zł)
Płatki jaglane 30g     0,42 zł (2,79 zł)
Seler naciowy 90g     1,38 zł (4,59 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 100g     1,48 zł (5,19 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×