Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Kiełbasa podlaska z kurczaka | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 530g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |