Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brokuły | 150g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 60g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 4g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |