Jaja rozbić. Sól i pieprz dla smaku. Usmażyć na oliwie. Podawać z pokrojoną papryką i pomidorem. Dodać sałatę.
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, później kmin rzymski, oregano i odrobinę chilli. Przestudzić. Mielone mięso z indyka wymieszać z posiekaną pietruszką, cebulą z przyprawami, dodać sól i pieprz. Uformować kotleciki i piec w nagrzanym piekarniku (180-200st) przez ok. 20 - 25 min. Można też usmażyć, ale wiadomo - pieczone będzie lżejsze. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać troszkę oleju z suszonych pomidorów, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawić miętą (może być suszona). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Cytryna | 3g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 90g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 200g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 6g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Pomidory | 115g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 60g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |