Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 6g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czarne jagody | 250g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Limonka | 300g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 75g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 50ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 548g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 100g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 100g |
![]() |
|
Pomarańcze | 720g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 5g |
![]() |