Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
| Burak | 100g |
0,20 zł
(1,99 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Fasola szparagowa | 100g |
1,22 zł
(5,49 zł) |
|
| Jabłko | 460g |
2,01 zł
(3,49 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 200g |
1,54 zł
(2,78 zł) |
|
| Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
| Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 490ml |
4,65 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 300g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
| Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |