Darmowa dieta 1300 kcal nr 7059



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza, bez laktozy)
325 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 6.3 g T: 9.3 g W: 57.05 g (BŁ: 4.28 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
193 kcal
Łączna waga porcji: 355g.

B: 2.05 g T: 4.05 g W: 39.7 g (BŁ: 4.15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
380 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 7.01 g T: 2.97 g W: 87.58 g (BŁ: 11.38 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

79   53

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Podwieczorek


Borówki amerykańskie z jogurtem (wersja lżejsza)
146 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 7.45 g T: 3 g W: 23.3 g (BŁ: 2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

35   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1318 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 32.55 g
Tłuszcz: 31.28 g
Węglowodany: 244.05 g (w tym błonnik: 30.65 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cynamon 4g     0,51 zł (2,29 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Jabłko 460g     2,01 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 200g     1,54 zł (2,78 zł)
Kasza jaglana 50g     0,48 zł (3,39 zł)
Masło orzechowe 10g     0,35 zł (11,99 zł)
Mleko ryżowe 490ml     4,65 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 30g     0,42 zł (2,79 zł)
Rodzynki 7g     0,16 zł (4,49 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Woda 200ml 0,00 zł (0,00 zł)



×