1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 15g |
0,30 zł
(8,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek konserwowy | 10g |
0,09 zł
(7,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 30g |
0,55 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 85g |
0,45 zł
(3,99 zł) |
|
| Rukola | 20g |
1,20 zł
(5,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
| Schab pieczony | 45g |
2,01 zł
(6,69 zł) |
|
| Serek twarogowy ziarnisty | 120g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Szczypiorek | 15g |
1,49 zł
(2,49 zł) |
|
| Szynka wołowa, gotowana | 15g |
1,00 zł
(19,99 zł) |
|
| Tortilla pszenna pełnoziarnista | 62g |
2,32 zł
(8,99 zł) |
|
| Tuńczyk w wodzie | 30g |
1,23 zł
(6,99 zł) |
|
| Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |