Darmowa dieta 1300 kcal nr 73383



Śniadanie


Smoothie z cytrusów i truskawek
302 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 3.29 g T: 1.1 g W: 75.13 g (BŁ: 9.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Grejpfruta i mandarynki obrać i usunąć pestki. Truskawki umyć osączyć i oczyścić z szypułek. Owoce wrzucić do blendera dodać miód imbir i kostki lodu(3). Zmiksować


Drugie śniadanie


Faszerowane jajka z tuńczykiem
201 kcal
Łączna waga porcji: 162g.

B: 21.83 g T: 12.05 g W: 1.8 g (BŁ: 0.5 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Obiad


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Podwieczorek


Brownie z fasolki
137 kcal
Łączna waga porcji: 81g.

B: 6.61 g T: 3.48 g W: 20.97 g (BŁ: 2.11 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

10   24

Składniki na liczbę porcji: 10

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasolkę konserwową odsączamy z zalewy. Kolejno wszystkie składniki oprócz migdałów miksujemy na gładką masę . Migdały drobno siekamy i wsypujemy do gotowej masy.Wylewamy do formy a ciasto wyłożonej papierem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25-30minut.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 10. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Wafle ryżowe z miodem i gruszką
264 kcal
Łączna waga porcji: 179g.

B: 2.49 g T: 5.03 g W: 54.04 g (BŁ: 3.37 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem
  2. Zjedz z gruszką.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1258 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 45.94 g
Tłuszcz: 44.12 g
Węglowodany: 186.32 g (w tym błonnik: 30.7 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Fasola biała konserwowa 400g     3,99 zł (3,99 zł)
Grejpfrut 260g 0,00 zł (0,00 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 320g     2,24 zł (6,99 zł)
Kakao w proszku 40g     1,86 zł (6,99 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 32g     3,83 zł (5,98 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Mandarynki 260g     2,97 zł (7,99 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Migdały 15g     1,27 zł (8,49 zł)
Miód pszczeli 199g     7,46 zł (14,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Proszek do pieczenia 5g     0,13 zł (0,75 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Tuńczyk w wodzie 30g     1,23 zł (6,99 zł)



×