Darmowa dieta 1300 kcal nr 77401



Śniadanie


Kanapka z pieczonym schabem, rukolą i ogórkiem kiszonym
360 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 17.5 g T: 17.14 g W: 38.08 g (BŁ: 6.58 g)



38   15

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek schabu.
  3. Na schab - listki rukoli oraz pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Dorsz duszony w porach z pomidorową kaszą jaglaną
413 kcal
Łączna waga porcji: 395g.

B: 38.69 g T: 3.23 g W: 61.19 g (BŁ: 6.54 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

22   36

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Dorsza dopraw, wyłóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Por pokrój i dodaj do ryby. Całość piecz około 30 minut w 180 stopniach.
  3. Kaszę ugotuj do miękkości, dodaj przecier i dopraw.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
270 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 12.91 g T: 10.57 g W: 37.1 g (BŁ: 12.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

15   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1274 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 76.92 g
Tłuszcz: 41.32 g
Węglowodany: 169.18 g (w tym błonnik: 37.56 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Dorsz, świeży, filety bez skóry 330g     25,29 zł (45,98 zł)
Dynia 110g     0,88 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 22g     0,15 zł (2,69 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Kasza jaglana 140g     1,36 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 37g     0,69 zł (1,49 zł)
Marchew 190g     0,58 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Ogórek kiszony 60g     0,53 zł (7,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 350g     6,07 zł (7,98 zł)
Rukola 20g     1,20 zł (5,99 zł)
Schab pieczony 40g     1,78 zł (6,69 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)



×