Darmowa dieta 1300 kcal nr 83502



Śniadanie


Jaglanka na mleku roślinnym
326 kcal
Łączna waga porcji: 354g.

B: 5.97 g T: 4.57 g W: 66.86 g (BŁ: 2.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

8   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jaglanka na mleku roślinnym: Jaglanka na mleku roślinnym : Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem. Odczekać 2-3 minuty. Zlać wrzątek i przelać kaszę na sitku zimną wodą. Tak przygotowaną kaszę ugotować.


Drugie śniadanie


Koktajl melonowy z imbirem
174 kcal
Łączna waga porcji: 358g.

B: 2.09 g T: 3.26 g W: 35.71 g (BŁ: 2.13 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Obiad


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Zupa krem z buraków
165 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 4.52 g T: 5.32 g W: 28.26 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

11   12

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wnętrza). Pieczemy przez 1h w temperaturze 180C. Gdy się upieką obieramy je ze skóry (najlepiej w rękawiczkach, żeby nie pobrudzić rąk) i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło i szklimy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone jabłko, buraki i liść laurowy. Dodajemy sok z cytryny. Zalewamy bulionem (na wysokość składników w garnku) i gotujemy 10 minut pod przykryciem. Wyciągamy listek i blendujemy na gładką masę. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta dolewamy bulionu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
264 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 3.55 g T: 4.61 g W: 55.4 g (BŁ: 5.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Wartości odżywcze:


Białko: 27.76 g
Tłuszcz: 33.91 g
Węglowodany: 234.91 g (w tym błonnik: 23.39 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Bulion warzywny 960g     104,85 zł (104,85 zł)
Burak 800g     1,59 zł (1,99 zł)
Cebula 105g     0,25 zł (1,89 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Imbir 2g     0,06 zł (5,69 zł)
Jabłko 180g     0,79 zł (3,49 zł)
Kasza jaglana 54g     0,52 zł (3,39 zł)
Liść laurowy 1g     0,22 zł (1,29 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Masło klarowane 15g     0,64 zł (21,49 zł)
Melon 100g     1,00 zł (11,99 zł)
Mleko ryżowe 800ml     7,59 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×