Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Groszek zielony | 75g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 20g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 110g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 45g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 68g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 11g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 50g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |