Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Bakłażan | 120g |
1,33 zł
(4,99 zł) |
|
Bazylia świeża | 1g |
0,08 zł
(7,99 zł) |
|
Cebula | 125g |
0,30 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 600g |
5,99 zł
(8,49 zł) |
|
Cynamon | 2g |
0,25 zł
(2,29 zł) |
|
Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
Imbir | 2g |
0,06 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Kapusta pekińska | 200g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
1,68 zł
(4,49 zł) |
|
Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
0,25 zł
(12,49 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 300g |
5,50 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 15g |
1,67 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
1,70 zł
(16,99 zł) |
|
Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Woda | 530ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |