Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dynia | 110g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |