Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
Mango | 140g |
2,63 zł
(7,99 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 10g |
0,14 zł
(2,79 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |