Darmowa dieta 1400 kcal nr 17174



Śniadanie


Kanapka z masłem, kabanosem i rzodkiewką
292 kcal
Łączna waga porcji: 160g.

B: 9.38 g T: 13.06 g W: 38.58 g (BŁ: 7.38 g)



32   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i kawałki kabanosa.


Drugie śniadanie


Surówka z marchwi i jabłek
201 kcal
Łączna waga porcji: 495g.

B: 3.6 g T: 1.44 g W: 50.73 g (BŁ: 14.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Marchew i jabłko umyj i obierz ze skórki.
  2. Składniki zblenduj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj.


Obiad


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
380 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 7.01 g T: 2.97 g W: 87.58 g (BŁ: 11.38 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

77   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Podwieczorek


Koktajl z mleka i brzoskwini (bez laktozy)
231 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 3.63 g T: 4.64 g W: 47.5 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
270 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 12.91 g T: 10.57 g W: 37.1 g (BŁ: 12.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1374 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 36.53 g
Tłuszcz: 32.68 g
Węglowodany: 261.49 g (w tym błonnik: 51.38 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cynamon 4g     0,51 zł (2,29 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Dynia 110g     0,88 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 22g     0,15 zł (2,69 zł)
Jabłko 585g     2,55 zł (3,49 zł)
Kabanosy z kurczaka 20g     1,14 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 50g     0,48 zł (3,39 zł)
Marchew 310g     0,95 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 230ml     2,18 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Rodzynki 7g     0,16 zł (4,49 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)



×